Втомившись від спекотних літніх днів, ми нетерпляче заглядаємо до календаря, чекаючи коли, нарешті, прийде час свіжої прохолоди. Хтось не може дочекатися зими в очікуванні тих вихідних і святкових днів, які вона несе; хтось гострить лижі до Карпат, щоб позмагатися у швидкості з вітром, а є й такі, для кого найбільша атракція зими – це зимова рибалка!  Як тільки поверхні річок, озер і ставків вкриваються гладеньким і достатньо міцним льодом, так і одразу туди мандрують завзяті риболови. А зимова рибалка, треба визнати, справа не з найпростіших! Не кожному вистачить терпіння й сил змагатися з нещадним морозом, пронизливим вітром, а часом і з відсутністю кльову. Тож, зимою за рибацькі снасті беруться тільки найзавзятіші, відчайдушні і витривалі, ті , для кого зимова рибалка - пристрасть.

Проте, зимова рибалка в Україні вимагає неабиякої підготовки, тому, якщо Ви новачок у цій справі,  Вам потрібні не лише риболовні снасті, а досвідчений компаньйон та наступні поради:

Подбайте про своє тепло

Не соромтеся виглядати незграбно – справа того вимагає! Погодьтеся, що куди приємніше вихвалятися перед друзями хорошим уловом, ніж підхопленою простудою. Термобілизна, декілька кофтин, ватні штани, теплі шкарпетки, взуття, що не промокає, цупкий плащ від вітру, рукавиці, шапка – все це точно не буде зайвим у час, коли температура повітря навколо далеко не дотягує до позначки нуля.

Запас калорій

Візьміть з собою принаймні декілька канапок, щоб перекусити і підтримати рівень енергії. Дуже доречним виявиться термос з гарячим чаєм чи кавою. Солодкий перекус теж не буде зайвим, так як усім відомо, що цукор - це насамперед швидка енергія, а саме вона дуже потрібна завзятим рибалкам взимку.

Необхідний арсенал

Хоч це і мало ймовірно, та все ж – не забудьте свої риболовні снасті для зимової рибалки, і прихопіть розкладний стілець, щоб не сидіти на снігу. У якості останнього, досвідчені рибалки часто використовують ящик для рибацьких снастей. Що ж, це може бути альтернативним варіантом. Якщо у Вас є намет для зимової риболовлі, то неодмінно візьміть і його з собою в цю захоплюючу морозну пригоду.

Ретельно обирайте місце

Лід повинен бути щонайменше 7 сантиметрів завтовшки, тонший лід може не витримати буріння і дати небезпечні тріщини. Перевіряйте товщину льоду перед собою залізним штирем.  До того ж, оминайте місця, де з-під льоду виглядають коряки чи водорості.

Все своє тягну за собою

Якщо маєте важкий рюкзак, краще не нести його на плечах, а тягнути на мотузці позаду себе. Так Ви збережете свої сили для майбутньої зимової ловлі, і розподілите навантаження на лід - а це додаткова запорука безпеки.

Один компаньйон добре, але два - краще

Тримайтеся в полі зору інших. Підстрахуйтеся і не відходьте більше, ніж на метрів 20-30 від інших рибалок, щоб у разі чого можна було розраховувати на їх допомогу.

Відстань між лунками!

Не робіть навколо себе багато лунок близько одна від одної.

Забудьте про алкоголь!

Зловживання спиртними напоями під час зимової риболовлі – справа необдумана і невиправдана, адже алкоголь притуплює увагу і спостережливість, а це може виявитися небезпечним. А якщо Ви вирішили використовувати алкоголь як зігріваючий засіб, то це дуже погана ідея. Алкоголь лише створює ілюзію тепла, а насправді розширює кровоносні судини, збільшуючи цим тепловіддачу організму. Тож, з алкоголем ризик зазнати переохолодження зростає.

Дбайте про своє здоров’я і дотримуйтесь цих нескладних правил, тоді й задоволення від зимової риболовлі буде максимальним, а враження лише позитивними! Бажаємо Вам суперкльової зимової рибалки, а все, що для цього потрібно, Ви легко знайдете в нашому магазині!