Перед тим як вирішити, куди поїхати на рибалку в Одесі, варто відзначити, що є безліч місць, які не дозволять піти додому з порожніми руками. Як околиці Одеси, так і її область дозволяє отримати непоганий улов. Фахівці магазину «ЦЕ» розкажуть не тільки про рибних, але і красивих місцях, які принесуть користь і масу позитивних емоцій.
Варто відзначити, що рибалка в Одесі і області може зірватися через погану погоду, яка часто застає одеситів зненацька. Саме тому важливо стежити за прогнозом погоди перед виїздом на риболовлю.

Кращі місця для риболовлі в Одесі і області

Іноді навіть досвідчені рибалки бажають змінити місце. І навіть їх цікавить, де знайти безкоштовні місця для риболовлі? Фахівці магазину «ЦЕ» знайшли найкрасивіші і безкоштовні місця.

1. Дністер і Дунай.

2. Хаджибейський і Тилігульський лиман.

3. Чорне море.

4. Озеро Ялпуг.

Найпопулярніші місця на Дністрі для рибалок, це в дельті і плавнях. Багато добираються до села Маяки і рибалять, насолоджуючись відмінним клюванням і видом. Саме туди найчастіше їдуть з ночівлею або навіть на кілька днів. У цій річці величезний вибір риби, наприклад окунь, бичок, короп, лящ, плотва, судак. Рибалки виділили черв'яків, опаришів і кукурудзу, як найпопулярнішу наживку для живності цієї річки.

Річка Дунай від Одеси знаходиться далі, ніж Дністер. Однак Завзятих рибалок це не зупиняє. Багато хто їде туди за відмінним відпочинком і великим вибором риби, оселедець-дунайка, судак, жерех, короп та інші. Найкращі способи лову це з човна на спінінг і з берега на донні вудилища.

На Хаджибейському лимані у рибалок теж є популярні місця. Тому на питання, куди поїхати на рибалку в Одеській області вам дадуть відповідь, що найкраще клює біля села Нати, дамби біля селища Усатове, і біля мосту на Київській трасі. Найчастіше рибу там ловлять спінінгом на дрібного бичка, хробака, опаришів і хліб. До Хаджибея від Одеси всього 7 км.

На Тілінгульском лимані рибні місця позначили біля сіл Пшеньяни, Кошари і Калинівки. Фахівці магазину «ЦЕ» стверджують, що найкраще місце на лимані, це старий міст, що проходить через нього.
Якщо не знаєте, куди поїхати на рибалку, сміливо вибирайте Чорне море. Зупиніться на кам'яних пляжах і у доках на південь від порту. Риболовля в Одесі в цих місцях принесе задоволення, особливо для недосвідченого рибалки. Можна рибалити за містом на Кароліно-Бугазі. Але найкраще ловити на море з човна, яку можна орендувати. Краще клює на спінінг без поплавця, а в якості основної наживки виберіть мідій і рачків (креветок).
Озеро Ялпуг знаходиться найдалі вищеописаних місць. Однак тут водиться 40 видів риби. Найкраще клює у міст Ізмаїл, Рені, Болград. Найкраще на цьому озері рибалити з човна.